Skip links

Orthodontist Voorburg

Tandarts voor Orthodontie in Voorburg

Zoek je een orthodontist in Voorburg voor een beugel of om een specialist eens mee te laten denken in een oplossing voor scheefstand gebit of scheve tanden? Wij maken graag een afspraak met jou om onze tandarts voor orthodontiepraktijk te bezoeken voor een kennismaking. Dit kan voor jezelf zijn of voor bijvoorbeeld je kinderen. Doordat wij veel ervaring hebben en alle bekende mogelijkheden aanbieden, kunnen we met onze orthodontiepraktijk altijd de beste oplossing bieden.

Als tandarts voor orthodontie in Voorburg behandelen we zowel volwassenen als kinderen. We beginnen daarbij altijd met een vrijblijvende kennismaking. Daarbij kunnen we vanuit onze ruime ervaring direct adviseren welke mogelijkheden er zijn en hoe lang de orthodontische behandeling zal duren. Plan nu jouw vrijblijvende kennismaking in of lees verder om meer te weten te komen over onze tandarts voor orthodontiepraktijk in Voorburg.

 

Dé Tandartspraktijk voor Orthodontie van Voorburg!

Onze tandartspraktijk is hét adres voor orthodontie in Voorburg voor volwassenen en kinderen. Wij zijn namelijk in beide gespecialiseerd. Daarbij stellen wij de wensen van jou als patiënt centraal. Uiteraard is de aangewezen oplossing afhankelijk van het gebit. Om dit te kunnen beoordelen nodigen wij je van harte uit in onze praktijk. Wij kunnen dan een goede inschatting maken van de situatie en antwoord geven op vragen als “Welke beugel?”, “Hoe lang moet ik een beugel?” en meer. Dit bezoek geeft je de mogelijkheid om onze praktijk te zien en kennis te maken met de orthodontist. Na dit gesprek weet je beter waar je aan toe bent.

Met onze ervaring en specialisme in de orthodontie kunnen wij goed adviseren hoe lang een beugel nodig is en wat voor soort beugel. In de meeste gevallen is dit tussen de 6 maanden en 24 maanden. Niet iedereen krijgt dezelfde beugel. Enkele voorbeelden zijn een uitneembare beugel, nachtbeugel, blokbeugel of slotjesbeugel. Als specialist kijken wij wat het beste bij jouw gebit past om zo snel mogelijk de beste resultaten te boeken. Geef ook gerust jouw voorkeur aan; bij ons staat de patiënt centraal.

Als tandarts voor orthodontie in Voorburg hanteren wij een bijzondere werkwijze. Wij nemen namelijk niet te veel patiënten aan. Dit geeft ons de mogelijkheid om veel aandacht en tijd aan iedere patiënt te besteden, en biedt jou korte wachttijden. Momenteel hebben we capaciteit voor nieuwe patiënten. Plan nu jouw consult in.

Hoe ziet een orthodontie behandeling eruit?

Denkt de tandarts dat er voor je gebit een orthodontiebehandeling nodig is? Dan krijg je een doorverwijzing. De orthodontist in Voorburg zal eerst bekijken of behandeling inderdaad noodzakelijk is, en welke behandeling dan nodig is. Gips happen hoort daarbij, voor een afdruk van je gebit. Ook worden er röntgenfoto’s van het gebit gemaakt. Zo kan de orthodontist zien hoe de tanden en kiezen staan en de juiste behandeling uitstippelen. Soms is er nog een aanvullende behandeling nodig bij de tandarts of kaakchirurg, bijvoorbeeld als er tanden of kiezen getrokken moeten worden. Tijdens de behandeling worden de tanden en kiezen door middel van beugels in de juiste positie gezet. Dit kan natuurlijk niet in een keer. Gemiddeld kunnen tanden en kiezen 1 millimeter per maand verschoven worden. Een traject bij de orthodontist duurt daarom meestal wat langer, vaak zo’n twee jaar.

Worden de kosten voor
een orthodontie behandeling vergoed?

Wordt je kind door de tandarts doorverwezen naar de orthodontist? Dan is het slim om eerst je zorgverzekering te checken. Orthodontie valt meestal niet onder de basisverzekering en je hebt dus een aanvullende verzekering nodig als orthodontie voor kinderen onder de 18 jaar meeverzekerd moet worden. Veel zorgverzekeraars hanteren daarbij een wachttijd van een jaar. Dat betekent dat je de uitgebreidere verzekering minimaal een jaar moet hebben, voordat orthodontie vergoed wordt. Daarbij is er een maximaal bedrag dat vergoed wordt. Het advies is daarom om eerst uit te zoeken hoe hoog dit bedrag is, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

 

Schrijf je direct in!