Skip links

Tandarts Voorburg

Tandarts Voorburg

Welkom bij onze tandartsenpraktijk in Voorburg. Of je nu zoekt naar een tandarts in Voorburg voor een vertrouwd adres, voor controles of voor een specialistische behandeling, bij ons ben je aan het juiste adres. Onze tandartsen en mondhygiënisten hebben de juiste opleidingen gehad, hebben een ruime ervaring en nemen deel aan nascholingstrajecten. Op deze manier streven wij ernaar om dé beste tandarts van Voorburg te zijn.

Wij hebben momenteel nog capaciteit beschikbaar, wacht dus niet te lang met een vrijblijvende kennismaking inplannen. Indien je direct op zoek bent naar een tandarts voor een behandeling of controle, neem dan contact met ons op.

Waarom kiezen voor Tandartspraktijk Make Me Smile in Voorburg?

Goed om te weten: kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Zowel onze tandartsen, mondhygiënisten en orthodontisten hebben de benodigde opleiding gehad en beschikken over een ruime ervaring. Ook nascholing is een periodiek onderdeel om onze kwaliteit te waarborgen. Naast de periodieke controles en de nodige behandelingen besteden wij extra tijd aan advies. Voorkomen is immers beter dan genezen. Bij je controle zal de tandarts of mondhygiënist de tijd nemen om niet alleen te kijken of je gaatjes of tandsteen hebt, maar ook adviseren in het reinigen en onderhouden van je tanden. Ervaar het zelf; maak nu een afspraak bij onze mondhygiënist of tandarts in Voorburg.

Om voldoende tijd voor de patiënten van onze tandartsen praktijk Voorburg te kunnen nemen hanteren wij een maximum aantal patiënten. Hiermee houden wij wachttijden kort en kunnen wij meer tijd besteden aan onder andere preventief advies. Wij merken dat onze huidige patiënten deze aanpak zeer waarderen en zullen deze werkwijze ook in de toekomst zo voortzetten. Zoek je een nieuwe tandarts in Voorburg? Omdat je hierheen verhuist bent of omdat je ontevreden bent over je huidige tandarts? Neem contact met ons op. We plannen graag een kennismaking in. Je kunt in dit bij gesprek uiteraard ook direct je eerste controle boeken of een behandeling inplannen.

Kom je bij de tandarts voor een controle? Dan zal de tandarts de algehele gezondheid van je gebit bekijken. Tijdens het consult wordt bijvoorbeeld gekeken of je gaatjes hebt, en of er sprake is van tandplak of tandsteen. Maar wist je dat de tandarts niet alleen kijkt naar het gebit, maar ook naar je tandvlees en de speekselklieren in je mond? Bloedend tandvlees kan bijvoorbeeld wijzen op een ontsteking. Om het gebit goed in beeld te krijgen worden bij een eerste afspraak ook vaak een paar röntgenfoto’s gemaakt. Zo kan de tandarts de gezondheid van je gebit goed beoordelen. Blijkt er sprake van bijvoorbeeld gaatjes of tandsteen? Dan kan het zijn dat er een vervolgafspraak gemaakt wordt om dit te herstellen. Soms kan dit ook al tijdens het consult gebeuren.

Je kent vast het advies wel om twee keer per jaar je gebit te laten controleren bij de tandarts. Toch laat lang niet iedereen dat doen. Dat is jammer, want regelmatige controles kunnen grote problemen met je tanden en kiezen voorkomen.

Wanneer je geen last hebt van je gebit, kan het overbodig lijken om de tandarts te bezoeken. Maar hoewel het niet verplicht is, blijft het advies om twee keer per jaar langs te komen in de praktijk in Voorburg, voor een controle. Je merkt schade aan het gebit namelijk niet altijd direct zelf op. Door het gebit regelmatig te laten controleren, voorkom je dat kleine problemen uitgroeien tot grote. De tandarts kan tijdens de controle checken of er sprake is van veranderingen in je mond, en als het nodig is direct actie ondernemen. Ook bij kinderen is die regelmatige controle belangrijk. Schade aan het melkgebit kan namelijk ook van invloed zijn op de kwaliteit van het volwassen gebit.

Wist je dat de gezondheid van je gebit van invloed op je gehele fysieke gezondheid? Uit onderzoek blijkt zelfs dat ontstekingen in de mond een verhoogd risico geven op hartproblemen en reuma. Een goede mondgezondheid is dus van groot belang! Je kunt niet alle gebitsproblemen voorkomen, maar met een goede mondhygiëne kom je al een heel eind. Poets dus twee keer per dag je tanden, minimaal twee minuten, met een tandpasta met fluoride. Vergeet daarbij ook je tong niet te poetsen. Maak daarnaast ook dagelijks de ruimtes tussen je tanden en kiezen schoon. Dit kan met behulp van tandenstokers, flosdraad of ragers. Een goede mondhygiëne, in combinatie met de halfjaarlijkse controle bij de tandarts in Voorburg, helpt om je tanden en kiezen zo lang mogelijk gezond te houden.

Schrijf je direct in!